Egy régi, családi receptkönyv megsárgult oldalán találtam ezt a sajtos receptet. Azonnal ki kellett próbálnom, nagy sikert aratott.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Pihentetés 12 óra
Összesen: 12 óra 45 perc
Adag: 2 gáztepsi

Hozzávalók:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • ízlés szerint
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg sajt
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet a sütőporral egy tálba szitájuk.
  • Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, tejfölt, tojást. Ízlés szerint só kerül még bele.
  • Ezeket jól összegyúrjuk és egy jól nyújtható tésztát kapunk.
  • A töltelékhez a sajtot és a picit megolvasztott vajat jól elkeverjük, picit megsózzuk. Ha túl lágynak találjuk hűtőbe tesszük, hogy kenhető állagúvá dermedjen.
  • Az elkészült tésztát 4 részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk,megkenjük a töltelékkel és feltekerjük, mint egy csigát.
  • Folpack-ba tekerve egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után másnap vékonyra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • 180 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket.
Fanni Fanni
megosztás

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .