Egy régi, családi receptkönyv megsárgult oldalán találtam ezt a sajtos receptet. Azonnal ki kellett próbálnom, nagy sikert aratott.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Pihentetés 12 óra
Összesen: 12 óra 45 perc
Adag: 2 gáztepsi

Hozzávalók:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • ízlés szerint
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg sajt
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet a sütőporral egy tálba szitájuk.
  • Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, tejfölt, tojást. Ízlés szerint só kerül még bele.
  • Ezeket jól összegyúrjuk és egy jól nyújtható tésztát kapunk.
  • A töltelékhez a sajtot és a picit megolvasztott vajat jól elkeverjük, picit megsózzuk. Ha túl lágynak találjuk hűtőbe tesszük, hogy kenhető állagúvá dermedjen.
  • Az elkészült tésztát 4 részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk,megkenjük a töltelékkel és feltekerjük, mint egy csigát.
  • Folpack-ba tekerve egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után másnap vékonyra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • 180 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket.
Fanni Fanni

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

A legfinomabb pogácsa készült ebből a receptből, amit valaha ettem. Réteges, kellően ropogós, de mégis puha.

Gyorsan elkészülő, finom és egészséges ropogtatni való az esti film mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .