El Salvador nemzeti étele, amely egy gyorsan elkészülő, kívül roppanós belül puha tészta. A töltelék pedig ízlés szerint variálható.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Pihentetés 30 perc
Adag: 6 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk.
  • 50 ml olaj
  • 120 ml víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg sonka
  • 2 db zöldhagyma
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 db főttojás
  • 3 - 4 ek. tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót és elvegyítjük őket. Beleöntjük az olajat, és a langyos víz folyamatos adagolásával közepes keménységű tésztát készítünk.
  • Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihentetni körülbelül 30 percre.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a sonkát apró kockára vágjuk és néhány perc alatt egy kicsit megpirítjuk. A hagymát, a tojást apróra szeleteljük, és a pirított sonkához adjuk. Hozzáreszeljük a sajtokat, majd mehet a tejföl és ízesítjük sóval, borssal.
  • A pihenés után a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyesével vékonyra, nagyjából 2-3mm-esre nyújtjuk.
  • A kinyújtott tészták közepére teszünk 2-2 evőkanállal, majd a széleit összecsípjük és kis „batyukat” formálunk belőle. Így teszünk mind a 6tészta esetében.
  • A sütéshez egy zsiradék nélküli serpenyőt felhevítünk, majd közepes lángon mindként oldalát 3-3 percig pirosra sütjük.
Fanni Fanni

Régóta kerestük a tökéletes sajtos rúd receptjét, mivel nagy kedvenc nálunk. Ez a recept nagy sikert aratott a családban, azóta csak ezt sütjük.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .