El Salvador nemzeti étele, amely egy gyorsan elkészülő, kívül roppanós belül puha tészta. A töltelék pedig ízlés szerint variálható.

 

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 10 minutes
Pihentetés 30 minutes
Adag: 6 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk.
  • 50 ml olaj
  • 120 ml víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg sonka
  • 2 db zöldhagyma
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 db főttojás
  • 3 - 4 ek. tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót és elvegyítjük őket. Beleöntjük az olajat, és a langyos víz folyamatos adagolásával közepes keménységű tésztát készítünk.
  • Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihentetni körülbelül 30 percre.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a sonkát apró kockára vágjuk és néhány perc alatt egy kicsit megpirítjuk. A hagymát, a tojást apróra szeleteljük, és a pirított sonkához adjuk. Hozzáreszeljük a sajtokat, majd mehet a tejföl és ízesítjük sóval, borssal.
  • A pihenés után a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyesével vékonyra, nagyjából 2-3mm-esre nyújtjuk.
  • A kinyújtott tészták közepére teszünk 2-2 evőkanállal, majd a széleit összecsípjük és kis „batyukat” formálunk belőle. Így teszünk mind a 6tészta esetében.
  • A sütéshez egy zsiradék nélküli serpenyőt felhevítünk, majd közepes lángon mindként oldalát 3-3 percig pirosra sütjük.
Fanni Fanni

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .