Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 tk. sütőpor
  • 3 - 4 ek. sárgabaracklekvár a kenéshez

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 0,5 - 1 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás fehérje habbá verve

A habhoz:

  • 20 - 25 dkg porcukor
  • 6 db tojás fehér

Elkészítés:

  • Egy konyhai mixer segítségével a tészta összetevőit alaposan elkevertjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
  • A megsült tésztát megkentjük a 3-4 evőkanál sárgabarack lekvárral.
  • Időközben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, ügyelve arra, hogy a fehérjehabot hagyjuk utoljára, amit laza mozdulatokkal forgatunk a túróhoz.  Újabb 15-20 perc alatt készre sütjük a már rajta lévő túrós réteggel.
  • Míg a sütemény sül, addig a tojásfehérjét a 25 dkg porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük.
  • A 20 perc leteltével a sütő hőfokát 100-80° köré levesszük és a habot a süteményre szárítjuk, körülbelül 25 perc alatt.

Fanni Fanni

A sárga túró leginkább a Hajdúságban és Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében közkedvelt, hagyományosan a görög katolikus valláshoz kapcsolódó húsvéti étel.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Tökéletes választás, ha egy gyors, finom és egyszerű desszertre vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .