Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 tk. sütőpor
  • 3 - 4 ek. sárgabaracklekvár a kenéshez

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 0,5 - 1 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás fehérje habbá verve

A habhoz:

  • 20 - 25 dkg porcukor
  • 6 db tojás fehér

Elkészítés:

  • Egy konyhai mixer segítségével a tészta összetevőit alaposan elkevertjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
  • A megsült tésztát megkentjük a 3-4 evőkanál sárgabarack lekvárral.
  • Időközben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, ügyelve arra, hogy a fehérjehabot hagyjuk utoljára, amit laza mozdulatokkal forgatunk a túróhoz.  Újabb 15-20 perc alatt készre sütjük a már rajta lévő túrós réteggel.
  • Míg a sütemény sül, addig a tojásfehérjét a 25 dkg porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük.
  • A 20 perc leteltével a sütő hőfokát 100-80° köré levesszük és a habot a süteményre szárítjuk, körülbelül 25 perc alatt.

Fanni Fanni

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .