Ez a különleges sütemény kiváló lehet bármilyen alkalomra, legyen az akár egy szülinap, vagy kerti-parti.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 8

Eszközök:

  • 20x30-as tepsi

Hozzávalók:

A kekszes réteghez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 - 4 ek. méz
  • 50 dkg keksz (nálunk most Gullon rostdús keksz)

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 liter Hulala tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 5 csomag habfixáló
  • 2 csomag Dr. Oetker zselatin expressz

A gyümölcsös réteghez:

  • 50 dkg erdei gyümölcs mix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker zselatin expressz

Elkészítés:

  • A kekszes réteghez a kekszet alaposan összetörjük. Hozzáadunk 3-4 evőkanál mézet és 1 db olvasztott margarint. Jól elkeverjük és a tepsi aljára lapítjuk.
  • A krémhez a Hulala tejszínt (amit előzőleg hűtőben tároltunk) felverjük, hozzáadjuk az 5 csomag habfixet. A mascarpone-hoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a cukrot és hozzácsurgatjuk folyamatos keverés mellett az előzőleg elkészített zselatint. A krémet óvatosan elosztjuk, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen.
  • A gyümölcsös réteghez a gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral és vaníliás cukorral. Vizet külön nem adunk hozzá, mert ereszt majd magától. Puhára főzzük, és egy turmix segítségével pürésítjük. Egy szűrön keresztül átpaszírozzuk, azért, hogy a magokat kiszűrjük belőle. A zselatin fixet elkészítjük, és folyamatos kevergetés mellett a gyümölcspüréhez csurgatjuk. Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön, majd a krém tetejére egyenletesen eligazítjuk.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

 

Fanni Fanni
megosztás

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Klasszikus retro lagzis sütemény, könnyed tésztával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.