Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 1 gáztepsinyi adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 6 ek. méz
  • 6 ek. tej
  • 22 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 ek. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 3 ek. liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 30 dkg margarin
  • vegyes gyümölcslekvár

A tetejére:

  • 1,5 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Tészta:
  • A 70 dkg lisztet elmorzsoljuk a 10 dkg zsírral. A többi összetevőt egy lábasba tesszük, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett habzásig felfőzzük.
  • A felfőzött egyveleget az elmorzsolt lisztes keverékhez adjuk, és gyúrható tésztát készítünk.
  • A tésztát 4 részre osztjuk, 4 lapot sütünk belőle. Körülbelül gáz-tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátulján előmelegített sütőben 180 °-on , 3-4 perc alatt világos barnára sütjük.
  • Tipp: a tésztát ne pihentessük, minél hamarabb kinyújtjuk, annál könnyebben tudunk vele dolgozni.
Krém:
  • A 3 tojássárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 3 pudingport és apránként adjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett az  1 liter tejet.
  • Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.  A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.
  • Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.  A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.
  • A lapokat a következőképp kenjük meg: fogjuk az első lapot, megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másik lapot. Ezt a réteget vegyes gyümölcslekvárral kenjük meg.  Ezután következik a harmadik lap, amire a maradék krémet rakjuk, majd felkerül az utolsó lap is.
  • A süteményünk tetején olvasztott étcsokoládéval öntjük le.
  • Konyharuhával letakarva pihentetjükmásnap szeleteljük.

Fanni Fanni

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .