Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 1 gáztepsinyi adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 6 ek. méz
  • 6 ek. tej
  • 22 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 ek. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 3 ek. liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 30 dkg margarin
  • vegyes gyümölcslekvár

A tetejére:

  • 1,5 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Tészta:
  • A 70 dkg lisztet elmorzsoljuk a 10 dkg zsírral. A többi összetevőt egy lábasba tesszük, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett habzásig felfőzzük.
  • A felfőzött egyveleget az elmorzsolt lisztes keverékhez adjuk, és gyúrható tésztát készítünk.
  • A tésztát 4 részre osztjuk, 4 lapot sütünk belőle. Körülbelül gáz-tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátulján előmelegített sütőben 180 °-on , 3-4 perc alatt világos barnára sütjük.
  • Tipp: a tésztát ne pihentessük, minél hamarabb kinyújtjuk, annál könnyebben tudunk vele dolgozni.
Krém:
  • A 3 tojássárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 3 pudingport és apránként adjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett az  1 liter tejet.
  • Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.  A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.
  • Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.  A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.
  • A lapokat a következőképp kenjük meg: fogjuk az első lapot, megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másik lapot. Ezt a réteget vegyes gyümölcslekvárral kenjük meg.  Ezután következik a harmadik lap, amire a maradék krémet rakjuk, majd felkerül az utolsó lap is.
  • A süteményünk tetején olvasztott étcsokoládéval öntjük le.
  • Konyharuhával letakarva pihentetjükmásnap szeleteljük.

Fanni Fanni
megosztás

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .