Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 1gáztepsinyi adag
Hozzávalók:
A tésztához:
70dkgliszt
3dbtojás
6ek.méz
6ek.tej
22dkgporcukor
10dkgzsír
1ek. szódabikarbóna
A krémhez:
3csomagvaníliás pudingpor
1litertej
30dkgcukor
3ek.liszt
3dbtojás sárgája
30dkgmargarin
vegyes gyümölcslekvár
A tetejére:
1,5táblaétcsokoládé
Elkészítés:
Tészta:
A 70 dkg lisztet elmorzsoljuk a 10 dkg zsírral. A többi összetevőt egy lábasba tesszük, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett habzásig felfőzzük.
A felfőzött egyveleget az elmorzsolt lisztes keverékhez adjuk, és gyúrható tésztát készítünk.
A tésztát 4 részre osztjuk, 4 lapot sütünk belőle. Körülbelül gáz-tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátulján előmelegített sütőben 180 °-on , 3-4 perc alatt világos barnára sütjük.
Tipp: a tésztát ne pihentessük, minél hamarabb kinyújtjuk, annál könnyebben tudunk vele dolgozni.
Krém:
A 3 tojássárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 3 pudingport és apránként adjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett az 1 liter tejet.
Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük. A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.
Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük. A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.
A lapokat a következőképp kenjük meg: fogjuk az első lapot, megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másik lapot. Ezt a réteget vegyes gyümölcslekvárral kenjük meg. Ezután következik a harmadik lap, amire a maradék krémet rakjuk, majd felkerül az utolsó lap is.
A süteményünk tetején olvasztott étcsokoládéval öntjük le.