Klasszikus retro lagzis sütemény, könnyed tésztával.

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 40 db

Hozzávalók:

A tésztához

  • 4 db tojássárgája
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • pici cukor
  • 1 db margarin (25 dkg)
  • 1 dl tej
  • 1 db élesztő (5 dkg)
  • 45 dkg liszt
  • 1 dl tej

A töltelékhez

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés:

  • Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet egy tálba szitáljuk.
  • A felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a cukrot,vaníliás cukrot, a csipet sót és a margarint is a liszthez adjuk, majd közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle.
  • A tésztánkat a töltelék elkészítéséig hűtőbe tesszük.
  • A töltelékhez a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és fokozatosan adagolva hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
  • A tésztát egy lisztezett deszkán 2 részre osztjuk, viszonylag vékonyabbra nyújtuk.
  • Megkenjük a habos-kókuszos keverékkel, feltekerjük és kb.2 cm vastagra vágjuk.
  • Tipp: ügyeljünk arra, hogy a tészta szélét a csigák alá hajtsukbe, így nem fog szétnyílni sütés közben.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól picit távolabb, mivel növekedni fognak.
  • Előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt, 170 fokon készresütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Tökéletes választás egy hétvégi reggeli kávé mellé. A kakaós tészta és a mogyoróvaj nagyon jól passzol egymáshoz.

Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .