Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 1 óra
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 1 - 2 pizzához

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • egy csipet
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 ek. olíva olaj
  • igény szerint víz

A paradicsomszószhoz:

  • 2 - 3 dl sűrített (lehetőleg házi) paradicsomszósz
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • ízlés szerint friss oregánó
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • pár csepp olíva olaj
  • ízlés szerint
  • 5 - 6 db napon szárított paradicsom
  • ízlés szerint parmezán
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Feltéthez:

  • 6 - 8 szelet serrano sonka
  • zöld olívabogyó
  • parmezánforgács
  • 1 csomag vizes mozzarella
  • 2 - 3 marék rukkola
  • olíva olaj
  • balzsamecet
  • 5 - 6 db koktélparadicsom

Elkészítés:

A tészta:
  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  • Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kör alakúra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.
A szósz:
  • A fokhagymát felaprítjuk és egy pár csepp olíva olajon megfuttatjuk. Az aszalt paradicsomot egy aprító segítségével a lehető legpépesebbre őröljük, majd hozzáadjuk a fokhagymához és egy picit összepirítjuk. Igény szerint felöntjük paradicsomlével. (Ügyeljünk arra, hogy megfelelően sűrű maradjon). Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. A végén egy csipetnyi parmezánnal fűszerezzük és összeforraljuk.
A feltét:
  • Az elősütött tésztát a szósszal megkenjük. Ráfektetjük a sonkát, a karikára vágott olíva bogyót, a parmezánforgácsokat és a szeletekre vágott mozzarellát majd készre sütjük.
  • Közben a rukkolát egy tálba tesszük és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. Egy pár csepp balzsamecet és olívaolaj hozzáadásával salátát készítünk.
  • Ha a pizza kisült még forrón felszeleteljük és a rukkolasalátával gazdagon beterítjük és melegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni

A legfinomabb pizza tészta, amit valaha is készítettem.

Nagyon sok cukkini termett a kertünkben, így kísérletképp próbálkoztam ezzel az egészséges pizzával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .