Instagram

Follow Me!

Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • egy csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • igény szerint víz
A paradicsomszószhoz:
  • 2-3 dl sűrített (lehetőleg házi) paradicsomszósz
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • ízlés szerint friss oregánó
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • pár csepp olíva olaj
  • ízlés szerint só
  • 5-6 db napon szárított paradicsom
  • ízlés szerint parmezán
  • ízlés szerint bors
Feltét:
  • 6-8 szelet serrano sonka
  • zöld olívabogyó
  • parmezánforgács
  • 1 csomag vizes mozzarella
  • 2-3 marék rukkola
  • olíva olaj
  • balzsamecet
  • 5-6 db koktélparadicsom

Elkészítés:

A tészta:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.

Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kör alakúra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.

A szósz:

A fokhagymát felaprítjuk és egy pár csepp olíva olajon megfuttatjuk. Az aszalt paradicsomot egy aprító segítségével a lehető legpépesebbre őröljük, majd hozzáadjuk a fokhagymához és egy picit összepirítjuk. Igény szerint felöntjük paradicsomlével. (Ügyeljünk arra, hogy megfelelően sűrű maradjon). Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. A végén egy csipetnyi parmezánnal fűszerezzük és összeforraljuk.

A feltét:

Az elősütött tésztát a szósszal megkenjük. Ráfektetjük a sonkát, a karikára vágott olíva bogyót, a parmezánforgácsokat és a szeletekre vágott mozzarellát majd készre sütjük.

Közben a rukkolát egy tálba tesszük és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. Egy pár csepp balzsamecet és olívaolaj hozzáadásával salátát készítünk.

Ha a pizza kisült még forrón felszeleteljük és a rukkolasalátával gazdagon beterítjük és melegen fogyasztjuk.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Nem egy egyszerű recept, de megéri!

Mindig dupla adagot kell készítenem, mert hamar elfogy,de szerencsére gyorsan megvan.

Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..