Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Pihentetés: 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra50 percperc
Adag: 1- 2 pizzához
Hozzávalók:
A tésztához:
25dkgliszt
egycsipetsó
2dkgélesztő
1,5dltej
egycsipetcukor
1ek.olíva olaj
igény szerintvíz
A paradicsomszószhoz:
2 - 3dlsűrített (lehetőleg házi) paradicsomszósz
ízlés szerintfriss bazsalikom
ízlés szerintfriss oregánó
2gerezdapróra vágott fokhagyma
párcseppolíva olaj
ízlés szerintsó
5 - 6db napon szárított paradicsom
ízlés szerintparmezán
ízlés szerintőrölt fekete bors
Feltéthez:
6 - 8szeletserrano sonka
zöld olívabogyó
parmezánforgács
1csomagvizes mozzarella
2 - 3 marékrukkola
olíva olaj
balzsamecet
5 - 6dbkoktélparadicsom
Elkészítés:
A tészta:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kör alakúra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.
A szósz:
A fokhagymát felaprítjuk és egy pár csepp olíva olajon megfuttatjuk. Az aszalt paradicsomot egy aprító segítségével a lehető legpépesebbre őröljük, majd hozzáadjuk a fokhagymához és egy picit összepirítjuk. Igény szerint felöntjük paradicsomlével. (Ügyeljünk arra, hogy megfelelően sűrű maradjon). Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. A végén egy csipetnyi parmezánnal fűszerezzük és összeforraljuk.
A feltét:
Az elősütött tésztát a szósszal megkenjük. Ráfektetjük a sonkát, a karikára vágott olíva bogyót, a parmezánforgácsokat és a szeletekre vágott mozzarellát majd készre sütjük.
Közben a rukkolát egy tálba tesszük és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. Egy pár csepp balzsamecet és olívaolaj hozzáadásával salátát készítünk.
Ha a pizza kisült még forrón felszeleteljük és a rukkolasalátával gazdagon beterítjük és melegen fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…