Instagram

Follow Me!

A mediterrán ízek kedvelőinek tökéletes lehet ez a finom étel, amely az egyik legjobb felhasználási módja lehet a különleges scampinak.

Hozzávalók:

  • 1 kg scampi
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 közepes méretű fehér paprika
  • 1-2 db friss paradicsom
  • 1-2 evőkanál olíva olaj
  • friss petrezselyem (elhagyható)

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és az olíva olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és paprikát is. Jól összekeverjük, és ledinszteljük. Ezt követően beletesszük a paradicsompürét és összeforraljuk.

A scampit a szószhoz adjuk, felöntjük a fehérborral, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és körülbelül 20 percig hagyjuk rotyogni.

Friss petrezselyemmel megszórjuk, kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Az egyik kedvenc paradicsomos ételünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..