A mediterrán ízek kedvelőinek tökéletes lehet ez a finom étel, amely az egyik legjobb felhasználási módja lehet a különleges scampinak.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 2

Hozzávalók:

  • 1 kg scampi
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 közepes méretű fehér paprika
  • 1 - 2 db friss paradicsom
  • 1 - 2 ek. olíva olaj
  • friss petrezselyem (elhagyható)

Elkészítés:

  • A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és az olíva olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és paprikát is. Jól összekeverjük, és ledinszteljük. Ezt követően beletesszük a paradicsompürét és összeforraljuk.
  • A scampit a szószhoz adjuk, felöntjük a fehérborral, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és körülbelül 20 percig hagyjuk rotyogni.
  • Friss petrezselyemmel megszórjuk, kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .