Klasszul ropognak benne a magvak, a répa pedig különleges, friss ízt ad az egésznek.
A tejet meglangyosítjuk, egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
A répát megpucoljuk és hozzáreszeljük. Hozzáadjuk a liszteket, a sót, a magvakat valamint a 3-4 dkg vajat olvasztva. Jól összedolgozzuk, gombócot formálunk, megszórjuk liszttel.
Meleg helyen, letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra.
A tésztát ketté hajtjuk, majd a kettéhajtás után még egyszer félbe hajtjuk. 4 részre vágjuk és bucikat formálunk.
Tipp: ha nehezen megy a formálás, segíthetünk rajta olajos kézzel.
A tetejét éles késsel beirdaljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Vékonyan megkenjük a tejföllel, és magvakkal szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.
Császárzsemle, egy finom reggeli, vagy egy uzsonna tökéletes kiegészítője.
Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.
Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.