Klasszul ropognak benne a magvak, a répa pedig különleges, friss ízt ad az egésznek.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 40 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 4 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg rozsliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg fehérliszt
  • egy nagy csipet
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 3 - 4 dkg vaj
  • ízlés szerint tökmag
  • ízlés szerint napraforgómag
  • egy csipet cukor

A tetejére:

  • tökmag
  • napraforgómag
  • tejföl

Elkészítés:

  • A tejet meglangyosítjuk, egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  • A répát megpucoljuk és hozzáreszeljük. Hozzáadjuk a liszteket, a sót, a magvakat valamint a 3-4 dkg vajat olvasztva. Jól összedolgozzuk, gombócot formálunk, megszórjuk liszttel.
  • Meleg helyen, letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra.
  • A tésztát ketté hajtjuk, majd a kettéhajtás után még egyszer félbe hajtjuk. 4 részre vágjuk és bucikat formálunk.
  • A tetejét éles késsel beirdaljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Vékonyan megkenjük a tejföllel, és magvakkal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

A bolti zsemle közel sincs ilyen finom, mint ez.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .