A legfinomabb sajtos kifli, amit valaha ettünk. Omlós, puha, kívül mégis roppan és iszonyatosan sajtos.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • egy csipet cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • ízlés szerint

A rétegezéshez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 - 2 ek. reszelt parmezán sajt

A tetejére:

  • 1 db tojás sárgája 1-2 ek. tejjel elkeverve
  • reszelt parmezán + trappista keveréke

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót, a reszelt parmezánt és a tojássárgáját is. Alaposan összegyúrjuk, körülbelül 20 percet pihentetjük.
  • Ezt követően lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk. Ennek az egyik felét megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a sajtkeverékkel, majd ráhajtuk és rányomkodjuk a másikfelét is.
  • Ízlés szerinti háromszögeket vágunk, amit feltekerve egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk
  • A tetejét a tojásos-tejeskeverékkel megkenjük, majd vastagon megsajtozzuk.
  • Körülbeül még 10-15 percet pihentetjük a sütés előtt.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Mi csak simán megvajazva ettük, másnap is iszonyatosan puha marad!
    Jó sütést kívánok hozzá!
Fanni Fanni

Nagyon szeretjük az ökörszemet, és gondoltam, hogy elkészítem házilag. Annyira finom lett, hogy hamarosan újabb adagot csinálok.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Klasszul ropognak benne a magvak, a répa pedig különleges, friss ízt ad az egésznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .