A legfinomabb sajtos kifli, amit valaha ettünk. Omlós, puha, kívül mégis roppan és iszonyatosan sajtos.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • egy csipet cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • ízlés szerint

A rétegezéshez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 - 2 ek. reszelt parmezán sajt

A tetejére:

  • 1 db tojás sárgája 1-2 ek. tejjel elkeverve
  • reszelt parmezán + trappista keveréke

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót, a reszelt parmezánt és a tojássárgáját is. Alaposan összegyúrjuk, körülbelül 20 percet pihentetjük.
  • Ezt követően lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk. Ennek az egyik felét megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a sajtkeverékkel, majd ráhajtuk és rányomkodjuk a másikfelét is.
  • Ízlés szerinti háromszögeket vágunk, amit feltekerve egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk
  • A tetejét a tojásos-tejeskeverékkel megkenjük, majd vastagon megsajtozzuk.
  • Körülbeül még 10-15 percet pihentetjük a sütés előtt.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Mi csak simán megvajazva ettük, másnap is iszonyatosan puha marad!
    Jó sütést kívánok hozzá!
Fanni Fanni

A bolti zsemle közel sincs ilyen finom, mint ez.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Császárzsemle, egy finom reggeli, vagy egy uzsonna tökéletes kiegészítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .