A legfinomabb sajtos kifli, amit valaha ettünk. Omlós, puha, kívül mégis roppan és iszonyatosan sajtos.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • egy csipet cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • ízlés szerint

A rétegezéshez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 - 2 ek. reszelt parmezán sajt

A tetejére:

  • 1 db tojás sárgája 1-2 ek. tejjel elkeverve
  • reszelt parmezán + trappista keveréke

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót, a reszelt parmezánt és a tojássárgáját is. Alaposan összegyúrjuk, körülbelül 20 percet pihentetjük.
  • Ezt követően lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk. Ennek az egyik felét megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a sajtkeverékkel, majd ráhajtuk és rányomkodjuk a másikfelét is.
  • Ízlés szerinti háromszögeket vágunk, amit feltekerve egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk
  • A tetejét a tojásos-tejeskeverékkel megkenjük, majd vastagon megsajtozzuk.
  • Körülbeül még 10-15 percet pihentetjük a sütés előtt.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Mi csak simán megvajazva ettük, másnap is iszonyatosan puha marad!
    Jó sütést kívánok hozzá!
Fanni Fanni

Klasszul ropognak benne a magvak, a répa pedig különleges, friss ízt ad az egésznek.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .