Klasszul ropognak benne a magvak, a répa pedig különleges, friss ízt ad az egésznek.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Pihentetés 40 percperc
Összesen: 1 óraóra40 percperc
Adag: 4db
Hozzávalók:
A tésztához:
10dkgrozsliszt
10dkgzabpehelyliszt
5dkgfehérliszt
egy nagy csipetsó
2,5dltej
2dkgélesztő
1dbnagyobb sárgarépa
3 - 4dkgvaj
ízlés szerinttökmag
ízlés szerintnapraforgómag
egycsipetcukor
A tetejére:
tökmag
napraforgómag
tejföl
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
A répát megpucoljuk és hozzáreszeljük. Hozzáadjuk a liszteket, a sót, a magvakat valamint a 3-4 dkg vajat olvasztva. Jól összedolgozzuk, gombócot formálunk, megszórjuk liszttel.
Meleg helyen, letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra.
A tésztát ketté hajtjuk, majd a kettéhajtás után még egyszer félbe hajtjuk. 4 részre vágjuk és bucikat formálunk.
A tetejét éles késsel beirdaljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Vékonyan megkenjük a tejföllel, és magvakkal szórjuk meg.
Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…