A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1 - 2 fej saláta mérettől függően
  • kb. 10 - 15 dkg füstöltszalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 ek. liszt
  • 2 - 3 dl tej

A betéthez:

  • 5 db tojás
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

  • A szalonnát felkockázzuk, és egy fazékban pirosra sütjük.
  • A salátát megmossuk, majd a szalonnára dobjuk és megfonnyasztjuk.
  • Sózzuk,borsozzuk, és felöntjük körülbelül 1-1,5 liter vízzel.
  • A betéthez a tojásokat felütjük és 1 ek. liszttel elkeverjük.
  • Rántottaként megsütjük, és kockára vágjuk. 1 ek. lisztetel keverjünk a tejjel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez öntjük, besűrítjük vele.Hozzáadjuk a betétet, majd egyet forr, és el is készült a levesünk.
Fanni Fanni

Klasszikus spanyol nyári leves.

Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

Igazi őszi jellegű krémleves, ami tökéletesen átmelegít a hideg, szeles napokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .