Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1 db nagyobb sütőtök fele
  • 0,5 szál póré hagyma
  • kevés zsiradék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt chili por
  • ízlés szerint őrölt gyömbér

A tálaláshoz:

  • tökmagolaj
  • tökmag

Elkészítés:

  • A póréhagymát vékony csíkokra vágjuk, és kevés zsiradékon megfuttatjuk, majd félrehúzzuk.
  • Közben a sütőtököt megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymához és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbért és az ízlés szerinti chilit is. Puhára főzzük.
  • Közben a tálaláshoz szükséges tökmagot kevés olajon megfuttatjuk. Ha a zöldségek puhára főttek, akkor egy turmix/botmixer segítségével pürésítjük.
  • Szükség esetén a fűszereket ízlés szerint pótoljuk.
  • Tálaláskor tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal díszítjük.

Fanni Fanni

Az egyik kedvenc téli zöldségem a manapság igen népszerű és egészséges, vitaminban gazdag csicsóka. Ennek egyik elkészítési módja bújt meg ebben a krémlevesben.

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..