A nyár egyik legfinomabb krémlevese.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 2

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 2 - 3 dl házi bodzaszörp
  • 2 - 3 dl habtejszín
  • 3 ek. méz
  • 3 dl joghurt
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 db citrom

A habgaluskához:

  • 3 db tojás fehérje
  • 3 ek. porcukor

Az epervelőhöz:

  • 6 - 8 szem eper
  • 1 - 2 ek. cukor

Elkészítés:

  • A leves elkészítéséhez a bodzaszörpöt egy fazékba tesszük, elkezdjük felforralni, és adunk hozzá körülbelül annyi vizet, mint amennyi szörpöt használunk.
  • A joghurtot a habtejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a mézet, belekeverjük a pudingport és ezt az egészet óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez, és jól összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
  • Adunk hozzá pár csepp citromlevet, egy pici sót, és ízesítjük az 1 csomag vaníliás cukorral. Majd jól lehűtjük.
  • A habgaluskához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egy vízbe mártott kanállal egy tányérra szaggatunk belőle. A tányért a mikróba tesszük és 800-900 W-on, 1-1,5 percig melegítjük. Ezzel el is készült a habgaluskánk.
  • Az epervelőhöz az epreket megpucoljuk, felvágjuk, egy hőálló edénybe tesszük, és hozzáadunk 1-2 evőkanál cukrot. Ezt az edényt sütőbe tesszük, 170°-on addig sütjük, míg a cukor szépen fel nem olvad és az eper levet nem ereszt.
  • A tálalásnál a jéghideg leveshez adunk egy kis epervelőt, majd rákerül a habgaluska is.
Fanni Fanni

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..