Instagram

Follow Me!

Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Hozzávalók körülbelül 15-16 db-hoz:

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • ízlés szerint snidling/petrezselyem
  • zsemlemorzsa/panko morzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sajtot egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és jól összegyúrjuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá snidlinget vagy petrezselyem zöldet, de anélkül is nagyon finom.

Igény szerinti méretű golyókat formálunk belőle, amit zsemlemorzsába hempergetünk. Jelen esetben én panko morzsát használtam.

Forró olajban, vagy sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra megsütjük, szalvétára szedjük. Mártogatóssal, mi fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

Sokak kedvence, amely a legtöbb mártás köreteként megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..