Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 16 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szerint snidling/petrezselyem
  • zsemlemorzsa/panko morzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A sajtot egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és jól összegyúrjuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá snidlinget vagy petrezselyem zöldet, de anélkül is nagyon finom.
  • Igény szerinti méretű golyókat formálunk belőle, amit zsemlemorzsába hempergetünk. Jelen esetben én panko morzsát használtam.
  • Forró olajban, vagy sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra megsütjük, szalvétára szedjük. Mártogatóssal, mi fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.