Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 16 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szerint snidling/petrezselyem
  • zsemlemorzsa/panko morzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A sajtot egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és jól összegyúrjuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá snidlinget vagy petrezselyem zöldet, de anélkül is nagyon finom.
  • Igény szerinti méretű golyókat formálunk belőle, amit zsemlemorzsába hempergetünk. Jelen esetben én panko morzsát használtam.
  • Forró olajban, vagy sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra megsütjük, szalvétára szedjük. Mártogatóssal, mi fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..