Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 16 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szerint snidling/petrezselyem
  • zsemlemorzsa/panko morzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A sajtot egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és jól összegyúrjuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá snidlinget vagy petrezselyem zöldet, de anélkül is nagyon finom.
  • Igény szerinti méretű golyókat formálunk belőle, amit zsemlemorzsába hempergetünk. Jelen esetben én panko morzsát használtam.
  • Forró olajban, vagy sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra megsütjük, szalvétára szedjük. Mártogatóssal, mi fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .