Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 16 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szerint snidling/petrezselyem
  • zsemlemorzsa/panko morzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A sajtot egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és jól összegyúrjuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá snidlinget vagy petrezselyem zöldet, de anélkül is nagyon finom.
  • Igény szerinti méretű golyókat formálunk belőle, amit zsemlemorzsába hempergetünk. Jelen esetben én panko morzsát használtam.
  • Forró olajban, vagy sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra megsütjük, szalvétára szedjük. Mártogatóssal, mi fokhagymás tejföllel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .