Különleges ízével köretként a legegyszerűbb húst is nagyszerűvé varázsolja.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 - 4 db nagyobb batáta (édesburgonya)
  • zsiradék (vaj)
  • ízlés szerint
  • 30 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

  • A batátát meghámozzuk, és ízlés szerinti szeletekre/kockára vágjuk.
  • Egy tepsit vajjal kikenünk és belehalmozzuk a batátát. Egy picit megsózzuk.
  • Fólia alatt, 170°-on, körülbelül 30-35 perc alatt megpuhítjuk.
  • Ha megpuhult, akkor levesszük a fóliát, rászórjuk a sajtot és megpirítjuk.

Fanni Fanni

Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .