Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb brokkoli
  • 1 db sárgarépa
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 ek. tejföl

Elkészítés:

  • A brokkolit előkészítjük. Megtisztítjuk, megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és felaprítjuk. A répával is hasonlóképp járunk el.
  • Egy fazékba helyezzük őket, és annyi vizet eresztünk rájuk, amennyi ellepi őket, és, amennyi levest szeretnénk.
  • Közepes lángon puhára főzzük, miközben sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.
  • Ha a zöldségek puhára főttek, egy botmixer segítségével összemixeljük.
  • A tejszínből és a lisztből habarást készítünk, majd behabarjuk a levesünket.
  • Hozzákeverjük az 1 evőkanál tejfölt is.
  • Utólag igény szerint még pótolhatjuk a fűszereket.
  • Forrón reszelt sajttal, vagy pirított baconnal fogyasztjuk.
  • Készíthetünk hozzá sajtos sonkás korongot is.

Fanni Fanni
megosztás

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Az egyszerű rántott gomba helyett érdemes kipróbálni a juhtúrós változatot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .