Instagram

Follow Me!

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 szál répa
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A brokkolit előkészítjük. Megtisztítjuk, megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és felaprítjuk. A répával is hasonlóképp járunk el.

Egy fazékba helyezzük őket, és annyi vizet eresztünk rájuk, amennyi ellepi őket, és, amennyi levest szeretnénk.

Közepes lángon puhára főzzük, miközben sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.

Ha a zöldségek puhára főttek, egy botmixer segítségével összemixeljük.

A tejszínből és a lisztből habarást készítünk, majd behabarjuk a levesünket.

Hozzákeverjük az 1 evőkanál tejfölt is.

Utólag igény szerint még pótolhatjuk a fűszereket.

Tipp: forrón reszelt sajttal, vagy pirított baconnal fogyasztjuk.

Készíthetünk hozzá sajtos sonkás korongot is.

Otthon ízei Otthon ízei

Kedvenc zöldségeim egyike, mely rántva is kiváló.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..