Nagyon szeretjük a friss pékárut, de sajnos igazán finomhoz boltban ritkán jutni, így jött létre ez a gyorsan elkészíthető recept.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 8 db kifil

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 55 - 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 kk.
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • 5 -10 dkg reszelt sajt
  • pici langyos tej

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitájukbelemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a langyos vizet és a tejet, az olvasztott vajat és jól kidagasztjuk. Ne felejtsük el végül hozzáadni a reszelt sajtot és a sót sem.
  • Meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 órán keresztül pihentetjük.
  • A pihentetés után lisztezett deszkára borítjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk.  A 8 részből egyesével ízlés szerinti alakot formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Ügyelve arra, hogy egymáshoz ne kerüljenek túl közel).
  • Ezt követően megkenjük őket egy pici langyos tejjel, és megszórjuk reszelt sajttal. Körülbelül 30 perc újabb pihentetés után körülbelül 30-40 perc alatt, előmelegített sütőben, 170°-on készre sütjük.

Fanni Fanni

A hétvégi reggeli tökéletes kiegészítője lehet ez a könnyű, foszlós zsemle.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .