Nagyon szeretjük a friss pékárut, de sajnos igazán finomhoz boltban ritkán jutni, így jött létre ez a gyorsan elkészíthető recept.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 8 db kifil

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 55 - 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 kk.
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • 5 -10 dkg reszelt sajt
  • pici langyos tej

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitájukbelemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a langyos vizet és a tejet, az olvasztott vajat és jól kidagasztjuk. Ne felejtsük el végül hozzáadni a reszelt sajtot és a sót sem.
  • Meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 órán keresztül pihentetjük.
  • A pihentetés után lisztezett deszkára borítjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk.  A 8 részből egyesével ízlés szerinti alakot formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Ügyelve arra, hogy egymáshoz ne kerüljenek túl közel).
  • Ezt követően megkenjük őket egy pici langyos tejjel, és megszórjuk reszelt sajttal. Körülbelül 30 perc újabb pihentetés után körülbelül 30-40 perc alatt, előmelegített sütőben, 170°-on készre sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

A bolti zsemle közel sincs ilyen finom, mint ez.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .