Coleslaw saláta Spárgás- borsós quiche Bujtatott almás Rántott laska gomba Cigány pecsenye tarjából Besameles brokkoli Baconbe tekert gombafejek Csicsóka krémleves Pizza

Nagyon szeretjük a friss pékárut, de sajnos igazán finomhoz boltban ritkán jutni, így jött létre ez a gyorsan elkészíthető recept.

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 55-60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2kiskanál só
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • pici langyos tej

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitájuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a langyos vizet és a tejet, az olvasztott vajat és jól kidagasztjuk. Ne felejtsük el végül hozzáadni a reszelt sajtot és a sót sem.

Meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 órán keresztül pihentetjük.

A pihentetés után lisztezett deszkára borítjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk.  A 8 részből egyesével ízlés szerinti alakot formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Ügyelve arra, hogy egymáshoz ne kerüljenek túl közel).

Ezt követően megkenjük őket egy pici langyos tejjel, és megszórjuk reszelt sajttal. Körülbelül 30 perc újabb pihentetés után körülbelül 30-40 perc alatt, előmelegített sütőben, 170°-on készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Császárzsemle, egy finom reggeli, vagy egy uzsonna tökéletes kiegészítője.

Ez előtt a recept előtt bolti lapokból készítettem a tortillát, de ezt kipróbálva eszembe sem jutna.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..