Nagyon puha a tésztája a túrónak köszönhetően, a hagyma pedig pikáns ízt kölcsönöz neki.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 15 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • egy csipet

Töltelék:

  • 3 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 - 4 ek. tejföl
  • 1 db zöldhagyma

Elkészítés:

  • A lisztből, túróból, margarinból, tojásból a sütőpor és só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd ha már jól összeállt a hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.
  • Közben a töltelékhez a sajtot, tejfölt és krémsajtot és az apróra vágott snidlinget összekeverjük.
  • A tésztát kétfelé vesszük.
  • Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és a krém felével megkenjük, majd feltekerjük, mint egy csigát.
  • Körülbelül 2 centiként felvágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  • Ugyan így járunk el a másik felével is.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on 25 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

Egy régi, családi receptkönyv megsárgult oldalán találtam ezt a sajtos receptet. Azonnal ki kellett próbálnom, nagy sikert aratott.

Igazán omlós, puha tészta. A fűszeres tejföl és az ananász nagyon jó összhangban van egymással, amit a sonka és a füstölt sajt tesz igazán tökéletessé.

A legfinomabb pogácsa készült ebből a receptből, amit valaha ettem. Réteges, kellően ropogós, de mégis puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .