Nagyon puha a tésztája a túrónak köszönhetően, a hagyma pedig pikáns ízt kölcsönöz neki.

 

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 25 minutes
Pihentetés 30 minutes
Összesen: 1 hour 15 minutes
Adag: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • egy csipet

Töltelék:

  • 3 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 - 4 ek. tejföl
  • 1 db zöldhagyma

Elkészítés:

  • A lisztből, túróból, margarinból, tojásból a sütőpor és só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd ha már jól összeállt a hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.
  • Közben a töltelékhez a sajtot, tejfölt és krémsajtot és az apróra vágott snidlinget összekeverjük.
  • A tésztát kétfelé vesszük.
  • Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és a krém felével megkenjük, majd feltekerjük, mint egy csigát.
  • Körülbelül 2 centiként felvágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  • Ugyan így járunk el a másik felével is.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on 25 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

El Salvador nemzeti étele, amely egy gyorsan elkészülő, kívül roppanós belül puha tészta. A töltelék pedig ízlés szerint variálható.

Sokunk kedvence a sajtos roló, de szerintem sokan vagyunk úgy vele, hogy ritka helyen kapni igazi finomat. Ez a recept azonban az összes boltban kaphatót felülmúlja.

A törökök ezt a szezámmaggal megszórt kenyeret előszeretettel sütik ramadán idején. Kívül ropog, belül pedig hihetetlenül puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .