Nagyon puha a tésztája a túrónak köszönhetően, a hagyma pedig pikáns ízt kölcsönöz neki.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 15 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • egy csipet

Töltelék:

  • 3 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 - 4 ek. tejföl
  • 1 db zöldhagyma

Elkészítés:

  • A lisztből, túróból, margarinból, tojásból a sütőpor és só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd ha már jól összeállt a hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.
  • Közben a töltelékhez a sajtot, tejfölt és krémsajtot és az apróra vágott snidlinget összekeverjük.
  • A tésztát kétfelé vesszük.
  • Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és a krém felével megkenjük, majd feltekerjük, mint egy csigát.
  • Körülbelül 2 centiként felvágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  • Ugyan így járunk el a másik felével is.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on 25 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

A húsvéti asztal legszebb dísze. Belül puha, foszlós. Kívül szép fényes, vékony kéreggel.

Gyorsan elkészülő, finom és egészséges ropogtatni való az esti film mellé.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .