Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni tészta
  • olaj
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • A tésztát eltördeljük, lobogó vízben készre főzzük. A főzővízhez pár csepp olajat és egy csipet sót is adunk.
  • Az 5 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett besamelmártás mártást készítünk.
  • A sajtokat lereszeljük és a besamelhez keverjük.  (5 -5 dkg sajtot meghagyunk a tetejére) Ízlés szerint sóval, borssal, egy csipet cukorral és szerecsendióval ízesíthetjük.
  • A tésztát egy hőálló, kivajazott jénaiba tesszük. Ráöntjük a mártást és jól összeforgatjuk.
  • A sonkát apró kockákra vágjuk és egy pici zsiradékon megfuttatjuk. Ezt is a tésztához keverjük. A  tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 170 °-on a tetejét pirosra sütjük, melegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Egyszerű elkészítési módja a halnak. Belül omlós halhús, kívül roppanós bunda.

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .