Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni tészta
  • olaj
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • A tésztát eltördeljük, lobogó vízben készre főzzük. A főzővízhez pár csepp olajat és egy csipet sót is adunk.
  • Az 5 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett besamelmártás mártást készítünk.
  • A sajtokat lereszeljük és a besamelhez keverjük.  (5 -5 dkg sajtot meghagyunk a tetejére) Ízlés szerint sóval, borssal, egy csipet cukorral és szerecsendióval ízesíthetjük.
  • A tésztát egy hőálló, kivajazott jénaiba tesszük. Ráöntjük a mártást és jól összeforgatjuk.
  • A sonkát apró kockákra vágjuk és egy pici zsiradékon megfuttatjuk. Ezt is a tésztához keverjük. A  tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 170 °-on a tetejét pirosra sütjük, melegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy “mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .