Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű fehérpaprika
  • 4 db tömlős krémsajt
  • 1 doboz fetasajt
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 pici vaj

Elkészítés:

  • A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  • csumáját nem vágjuk ki, hiszen a töltésnél szükségünk lesz rá, hogy ne folyjon ki belőle a krémsajt.
  • A félbevágott paprikákat színültig megtöltjük a krémsajttal,  és a fetasajtból 2-3 kockát nyomkodunk bele.
  • A töltés után baconbe tekerjük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben körülbelül 20-30 perc alatt, 180°-on légkeverésen vagy grillen arany-barnára pirítjuk.

Megjegyzés:

Tipp: ha a félbevágott paprikákat sütés előtt serpenyőben egy pici olíva olajon megpirítjuk, azzal fokozhatjuk az ízhatást.

Fanni Fanni

Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .