A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 4 - 5 db kápia/pritamin/kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • ízlés szerint hegyes erős paprika
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint citromlé
  • olíva olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket megmossuk, egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  • A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, majd egy éles kés segítségével nagyobb kockákra beirdaljuk a húsukat, hogy jól átsüljenek.  A paprikákat is kettévágjuk. A fokhagymát egészben, héjastól egy alufólia galacsinba csomagoljuk pár csepp olíva olaj hozzáadásával  elősegítve ezzel azt, hogy jól átsüljenek.
  • A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk.  Körülbelül 40-45 perc alatt grill színűre sütjük.
  • A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
  • Hűtés után a padlizsán belsejét egy aprítóba kiskanál segítségével kikaparjuk, a paradicsomot és a paprikát a héjától megszabadítjuk és ezeket is az aprítóba tesszük. A megsült fokhagymát a héjából kinyomkodjuk és megy a többi zöldség mellé. Ízlés szerint pürésítjük, de érdemes rusztikusabb, nem túl pépes állagúra készíteni.
  • Hozzáadunk még egy kis sót, borsot, olíva olajat és egy pár csepp citromlevet is.
  • Hűtőben pihentetjük, megvárjuk hogy az ízek összeérjenek és már fogyaszthatjuk is az esti grillezéshez.

 

Fanni Fanni

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Nagyon szeretjük a vajkrémet, de valahogy a bolti verzióval sosem voltunk igazán elégedettek. Ezért is készült ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom házi verzió.

Az egyszerű rántott gomba helyett érdemes kipróbálni a juhtúrós változatot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .