A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 4 - 5 db kápia/pritamin/kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • ízlés szerint hegyes erős paprika
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint citromlé
  • olíva olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket megmossuk, egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  • A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, majd egy éles kés segítségével nagyobb kockákra beirdaljuk a húsukat, hogy jól átsüljenek.  A paprikákat is kettévágjuk. A fokhagymát egészben, héjastól egy alufólia galacsinba csomagoljuk pár csepp olíva olaj hozzáadásával  elősegítve ezzel azt, hogy jól átsüljenek.
  • A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk.  Körülbelül 40-45 perc alatt grill színűre sütjük.
  • A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
  • Hűtés után a padlizsán belsejét egy aprítóba kiskanál segítségével kikaparjuk, a paradicsomot és a paprikát a héjától megszabadítjuk és ezeket is az aprítóba tesszük. A megsült fokhagymát a héjából kinyomkodjuk és megy a többi zöldség mellé. Ízlés szerint pürésítjük, de érdemes rusztikusabb, nem túl pépes állagúra készíteni.
  • Hozzáadunk még egy kis sót, borsot, olíva olajat és egy pár csepp citromlevet is.
  • Hűtőben pihentetjük, megvárjuk hogy az ízek összeérjenek és már fogyaszthatjuk is az esti grillezéshez.

 

Fanni Fanni

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .