Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Előkészület: 50 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 1 hour 10 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

A kroketthez:

  • 40 dkg burgonya
  • 3 dkg vaj
  • 1 db közepes tojás sárgája
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió (opcionális)

A panírhoz:

  • 5 - 6 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 - 6 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba helyezzük, és annyi vízben, amennyi ellepi őket puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adunk.
  • Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük egy villával, vagy krumplinyomó segítségével.
  • Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  • Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és rudakat formálunk.
  • Ha egy picit lágynak érezzük a tésztát keverhetünk hozzá lisztet, vagy rétes lisztet ügyelve arra, hogy ne legyen liszt ízű.
  • A rudakat körülbelül 5 cm-es darabokra vágjuk.
  • Panírba forgatjuk, majd forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt kisütjük.

Fanni Fanni

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

Elég sok formáját szeretjük a rizsnek, ezért gyakran előforduló köret nálunk. Az egyik nagy kedvenc a kukoricás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..