Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Előkészület: 50 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A kroketthez:

  • 40 dkg burgonya
  • 3 dkg vaj
  • 1 db közepes tojás sárgája
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió (opcionális)

A panírhoz:

  • 5 - 6 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 - 6 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba helyezzük, és annyi vízben, amennyi ellepi őket puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adunk.
  • Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük egy villával, vagy krumplinyomó segítségével.
  • Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  • Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és rudakat formálunk.
  • Ha egy picit lágynak érezzük a tésztát keverhetünk hozzá lisztet, vagy rétes lisztet ügyelve arra, hogy ne legyen liszt ízű.
  • A rudakat körülbelül 5 cm-es darabokra vágjuk.
  • Panírba forgatjuk, majd forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt kisütjük.

Fanni Fanni

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .