A füstölt sajt nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az önmagában is szuper salátának.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
0 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 - 6 ek. majonéz (ízlés szerint)
  • 2 tk. mustár
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint cukor

Belevalók:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db alma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 - 4 db főtt tojás

Elkészítés:

  • Először az alaphoz a hozzávalókat kikeverjük. Ízlés szerint ízesítjük a sóval, borssal, cukorral, mustárral és majonézzel.
  • A sajtokat, az almát (hámozás után) és a tojásokat lereszeljük és a mártásba tesszük. A lilahagymát apró kockára vágva adjukhozzá.
  • Jól elkeverjük, hűtőben 2-3 órát pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Fanni Fanni
megosztás

Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .