A füstölt sajt nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az önmagában is szuper salátának.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
0 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 - 6 ek. majonéz (ízlés szerint)
  • 2 tk. mustár
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint cukor

Belevalók:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db alma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 - 4 db főtt tojás

Elkészítés:

  • Először az alaphoz a hozzávalókat kikeverjük. Ízlés szerint ízesítjük a sóval, borssal, cukorral, mustárral és majonézzel.
  • A sajtokat, az almát (hámozás után) és a tojásokat lereszeljük és a mártásba tesszük. A lilahagymát apró kockára vágva adjukhozzá.
  • Jól elkeverjük, hűtőben 2-3 órát pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Fanni Fanni
megosztás

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .