A füstölt sajt nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az önmagában is szuper salátának.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
0 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 - 6 ek. majonéz (ízlés szerint)
  • 2 tk. mustár
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint cukor

Belevalók:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db alma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 - 4 db főtt tojás

Elkészítés:

  • Először az alaphoz a hozzávalókat kikeverjük. Ízlés szerint ízesítjük a sóval, borssal, cukorral, mustárral és majonézzel.
  • A sajtokat, az almát (hámozás után) és a tojásokat lereszeljük és a mártásba tesszük. A lilahagymát apró kockára vágva adjukhozzá.
  • Jól elkeverjük, hűtőben 2-3 órát pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Fanni Fanni

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .