Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 0 minutes
Összesen: 20 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1/4 fej jégsaláta
  • 10 dkg rukkola
  • 5 db piros retek
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. mustár
  • 1/4 tk. reszelt gyömbér
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 doboz feta sajt
  • 1 ek. olíva olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. Ízlés szerinti nagyságúra felaprítjuk és egy közepes méretű keverőtálba tesszük. A feta sajtot felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és 1 evőkanál olívaolaj segítségével összeforgatjuk, állni hagyjuk.
  • Közben elkészítjük az öntetet. A mézet, a mustárt és a gyömbért jól kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a salátára öntjük. Fél órát hűtőben pihentetjük hogy összeérjenek az ízek.
  • Tálaláskor magvakkal, vagy pirított hagymával is megszórhatjuk.

Fanni Fanni

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Igazi vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .