Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 0 percperc
Összesen: 20 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
1/4fejjégsaláta
10dkgrukkola
5dbpiros retek
1dblilahagyma
2dbparadicsom
1/2dbkígyóuborka
1ek.méz
1tk.mustár
1/4tk.reszelt gyömbér
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintsó
1gerezdfokhagyma
1/2dobozfeta sajt
1ek.olíva olaj
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. Ízlés szerinti nagyságúra felaprítjuk és egy közepes méretű keverőtálba tesszük. A feta sajtot felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és 1 evőkanál olívaolaj segítségével összeforgatjuk, állni hagyjuk.
Közben elkészítjük az öntetet. A mézet, a mustárt és a gyömbért jól kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a salátára öntjük. Fél órát hűtőben pihentetjük hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor magvakkal, vagy pirított hagymával is megszórhatjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…