Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1/4 fej jégsaláta
  • 10 dkg rukkola
  • 5 db piros retek
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. mustár
  • 1/4 tk. reszelt gyömbér
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 doboz feta sajt
  • 1 ek. olíva olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. Ízlés szerinti nagyságúra felaprítjuk és egy közepes méretű keverőtálba tesszük. A feta sajtot felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és 1 evőkanál olívaolaj segítségével összeforgatjuk, állni hagyjuk.
  • Közben elkészítjük az öntetet. A mézet, a mustárt és a gyömbért jól kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a salátára öntjük. Fél órát hűtőben pihentetjük hogy összeérjenek az ízek.
  • Tálaláskor magvakkal, vagy pirított hagymával is megszórhatjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .