Tökéletes választás, ha egy gyors, finom és egyszerű desszertre vágyunk.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 0,5 bögre liszt
  • 0,5 bögre búzadara
  • 1 bögre tej
  • 6 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütéshez:

  • zsiradék

Elkészítés:

  • A tejet felmelegítjük, a tojásokat szétválasztjuk.
  • A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A forró tejhez fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojások sárgáját is.
  • Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot.
  • Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, beleöltjük a masszát és 2-3 percig lassú tűzön sütjük. Ezt követően megfordítjuk, amikor már szakadni, akár folyni is fog a felső része miatt, de ez így normális.
  • Ismét hagyjuk 2-3 percig sülni, majd egy fakanál segítségével átmozgatjuk, jól átpirítjuk.
  • A tetejét porcukorral meghintjük, baracklekvárral fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Gyors, egyszerű, mutatós sütemény, ami vendégvárásra is tökéletes lehet.

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .