Tökéletes választás, ha egy gyors, finom és egyszerű desszertre vágyunk.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 0,5 bögre liszt
  • 0,5 bögre búzadara
  • 1 bögre tej
  • 6 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütéshez:

  • zsiradék

Elkészítés:

  • A tejet felmelegítjük, a tojásokat szétválasztjuk.
  • A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A forró tejhez fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojások sárgáját is.
  • Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot.
  • Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, beleöltjük a masszát és 2-3 percig lassú tűzön sütjük. Ezt követően megfordítjuk, amikor már szakadni, akár folyni is fog a felső része miatt, de ez így normális.
  • Ismét hagyjuk 2-3 percig sülni, majd egy fakanál segítségével átmozgatjuk, jól átpirítjuk.
  • A tetejét porcukorral meghintjük, baracklekvárral fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .