Mutatós, gyors és nagyon finom.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta

Töltelékhez:

  • 4 - 5 db közepes alma
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 ek. cukor

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk, kettévágjuk és megszabadítjuk a magházuktól. Vékony szeletekre vágjuk. (Körülbelül 3-4 mm.)
  • Egy magas falú edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, a szeletekre vágott almákat és 2-3 percig jól összeforraljuk.
  • Cak addig pároljuk őket, amíg jól kezelhetővé, könnyen hajlíthatóvá válnak, ne főzzük túl!
  • Szalvétára, vagy papírtörlőre kiszedjük őket és leitatjuk róluk a vizet.
  • A pudingporból a tejjel és a cukorral közepes sűrűségű pudingot készítünk.
  • A leveles tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 6 egyforma részre vágjuk.
  • A tésztákat megkenjük a félig kihűtött vaníliás pudinggal. Ráfektetjük az almákat úgy,hogy egy kicsit fedjék egymást, és jól láthatóan kilógjanak, tehát a szélére rajuk. Megszórjuk a fahéjjal. Ráhajtjuk a tészta alját, és feltekerjük.
  • Kivajazott muffin formába helyezzük. Így cselekszünk mind a 6 résszel.
  • 180°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 35 percig sütjük.
  • Tálaláskor fahéjas cukorral, vagy porcukorral hintjük meg.

Fanni Fanni

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Gyors, egyszerű, mutatós sütemény, ami vendégvárásra is tökéletes lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .