Mutatós, gyors és nagyon finom.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta

Töltelékhez:

  • 4 - 5 db közepes alma
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 ek. cukor

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk, kettévágjuk és megszabadítjuk a magházuktól. Vékony szeletekre vágjuk. (Körülbelül 3-4 mm.)
  • Egy magas falú edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, a szeletekre vágott almákat és 2-3 percig jól összeforraljuk.
  • Cak addig pároljuk őket, amíg jól kezelhetővé, könnyen hajlíthatóvá válnak, ne főzzük túl!
  • Szalvétára, vagy papírtörlőre kiszedjük őket és leitatjuk róluk a vizet.
  • A pudingporból a tejjel és a cukorral közepes sűrűségű pudingot készítünk.
  • A leveles tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 6 egyforma részre vágjuk.
  • A tésztákat megkenjük a félig kihűtött vaníliás pudinggal. Ráfektetjük az almákat úgy,hogy egy kicsit fedjék egymást, és jól láthatóan kilógjanak, tehát a szélére rajuk. Megszórjuk a fahéjjal. Ráhajtjuk a tészta alját, és feltekerjük.
  • Kivajazott muffin formába helyezzük. Így cselekszünk mind a 6 résszel.
  • 180°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 35 percig sütjük.
  • Tálaláskor fahéjas cukorral, vagy porcukorral hintjük meg.

Fanni Fanni
megosztás

Csokis palacsinta, diós- pudingos töltelékkel.

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .