Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

 

Előkészület: 1 óra 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 2 óra
Adag: 30 szelet (kb.)

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg zsír
  • 16 dkg cukor
  • 2 db kisebb tojás
  • szükség szerint tejföl

A krémhez:

  • 30 dkg vaj
  • 35 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 6 púpos ek. liszt
  • 2 - 3 ek. kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 8 ek. víz
  • 8 ek. cukor
  • 2 - 3 ek. kakaópor
  • 1 tábla csokoládé
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Lapok:
  • Először a lapokat készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztátkapjunk
  • 3 egyenlő részre osztjuk, amit vékonyra kinyújtva a gáztepsi hátulján egyesével, körülbelül 170°-on megsütünk 3-5 perc alatt.
Krém:
  • Utána elkészítjük a krémet is. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből a cukorral és a liszt hozzáadásával sűrű krémet készítünk, amit hidegvíz felett folyamatosan kihűtésig keverünk. Ha kellően kihűlt, akkor lassanként hozzáadjuk a vajas masszát.
  • A krémet 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót, a másikfelébe 2 csomag vaníliás cukrot teszünk és jól elkeverjük.
Összeállítás:
  • Az első lapot megkenjük a csokoládés krémmel, erre ráhelyezzük a másik lapot, amit vaníliás krémmel kenünk meg, majd jöhet rá a 3, amit csokimáz fog borítani.
Csokimáz:
  • A csokimázhoz 8 kanál vizet, 8 kanál cukrot összeforralunk, adunk hozzá 2-3 ek. kakaóport és egy tábla csokoládét. Jól elkeverjük. A tűzrőllevéve hozzáadunk 10 dkg vajat és még melegen a sütemény tetejére tesszük.
Másnap szeleteljük.
    Fanni Fanni
    megosztás

    Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

    Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

    Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Recept értékelése




    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .