A kedvenc süteményeim egyike, ami elengedhetetlen volt a régi lakodalmak süteményei közül.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 1 hour
Összesen: 1 hour 30 minutes
Adag: 50 db

Eszközök:

  • Dió süti forma.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek. kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió

A krémhez:

  • 4 db egész tojás
  • 34 dkg cukor
  • 34 dkg vaj
  • 0,5 doboz mandula aroma

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összegyúrjuk. Mikor összeálltak a hozzávalók, akkor egy viszonylag kemény tésztát kapunk.
  • A sütés kezdetén a dióformákat kivajazzuk és vékonyan tésztával megtömködjük.  Egy tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 5-8 perc alatt készre sütjük.
  • Amikor kivesszük a tepsiből a sütiket, akkor még viszonylag puha a tészta, később fog megkeményedni. Egy irányított mozdulattal a tepsi aljához ütjük a formát, így kicsúszik belőle a már elkészült tészta.
  • Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat gőz felett a cukor hozzáadásával sűrű krémmé főzzük. Ez hosszabb ideig, akár egy óráig tartó folyamat is lehet, mert ha nem elég sűrű a tojásos massza, akkor ki fog folyni a krémünk. Miután kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és a mandulaaromát is. Ezzel a krémmel pedig összeragasztjuk a tésztákat.

Fanni Fanni

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..