Az almákat megmossuk, kettévágjuk és megszabadítjuk a magházuktól. Vékony szeletekre vágjuk. (Körülbelül 3-4 mm.)
Egy magas falú edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, a szeletekre vágott almákat és 2-3 percig jól összeforraljuk.
Cak addig pároljuk őket, amíg jól kezelhetővé, könnyen hajlíthatóvá válnak, ne főzzük túl!
Szalvétára, vagy papírtörlőre kiszedjük őket és leitatjuk róluk a vizet.
A pudingporból a tejjel és a cukorral közepes sűrűségű pudingot készítünk.
A leveles tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 6 egyforma részre vágjuk.
A tésztákat megkenjük a félig kihűtött vaníliás pudinggal. Ráfektetjük az almákat úgy,hogy egy kicsit fedjék egymást, és jól láthatóan kilógjanak, tehát a szélére rajuk. Megszórjuk a fahéjjal. Ráhajtjuk a tészta alját, és feltekerjük.
Kivajazott muffin formába helyezzük. Így cselekszünk mind a 6 résszel.
180°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 35 percig sütjük.
Tálaláskor fahéjas cukorral, vagy porcukorral hintjük meg.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…