Sós, ropogós, megunhatatlan.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 kk. sütőpor

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • durvasó

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal jól összemorzsoljuk.  A lisztet a tészta igénye szerint pótolhatjuk. Hozzágyúrjuk a joghurtot is és közepesen lágy tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyon vékonyra. Körülbelül 2-3 mm. Derelyevágóval tetszés szerinti hosszúságúra és vastagságúra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással és durva sóval szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Fanni Fanni

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

A hétvégi reggeli tökéletes kiegészítője lehet ez a könnyű, foszlós zsemle.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .