Sós, ropogós, megunhatatlan.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 kk. sütőpor

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • durvasó

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal jól összemorzsoljuk.  A lisztet a tészta igénye szerint pótolhatjuk. Hozzágyúrjuk a joghurtot is és közepesen lágy tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyon vékonyra. Körülbelül 2-3 mm. Derelyevágóval tetszés szerinti hosszúságúra és vastagságúra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással és durva sóval szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Gyors, mutatós vendégváró, ha hirtelen kell valamit készítened.

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .