Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

  • 4 db natúr tömlős krémsajt /2 doboz mascarpone
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag habdixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • friss barack/barackbefőtt
  • 1 közepes doboz Hulala tejszín
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

  • A mascarpone-t  vagy a tömlős krémsajtokat egy keverőtálba tesszük. A zselatin 1 dl vízben feloldjuk és a mascarpone-hoz keverjük.
  • A Hulala tejszínt egy másik tálba a habfixek hozzáadásával felverjük.
  • Miután ezzel megvagyunk a két masszát laza mozdulatokkal összevegyítjük. Egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.
  • A barackot befőtt esetén lecsepegtetjük és vékony szeletekben a krém tetejére pakoljuk.  A tortazselét a használati utasításnak megfelelően elkészítjük és a barackok tetejére rakjuk.
  • Hűtőben tároljuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és másnap fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .