Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg répa sajt reszelőn reszelve
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 dl olaj
  • ízlés szerint fahéj
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • ízlés szerint porcukor (kb. 15 dkg)
  • 1 marék apróra vágott dió
  • 1 marék apróra vágott étcsoki

A tetejére:

  • 5 dkg teavaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor (kb. 15 dkg)
  • 0,5 db bio citrom reszel héja
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  • A répákat meghámozzuk és lereszeljük. Ehhez a mennyiséghez körülbelül 4-5 db répára van szükség. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, és ehhez adjuk hozzá a 2 dl olajat.
  • A fehérjét pár csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgájához hozzáadjuk a lereszelt répát, majd jól elkeverjük.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az 1 csomag sütőport, illetve adunk hozzá egy csipet sót is. A lisztes keveréket hozzáadjuk a répához, fokozatosan keverve azt. Miután jól elkeveredett óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citrom levet, és a fahéjat is.  A legvégén laza mozdulatokkal beleforgatjuk az apróra vágott diót és az étcsokit is.
  • Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, majd megszórjuk vékonyan liszttel. A tésztát beleöntjük, eligazítjuk, és 180°-on, előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbát csinálni.
  • Amíg a sütemény teljesen kihűl, addig a szobahőmérsékletű vajat jól kikeverjük a mascarpone-val, a vaníliás cukorral és a cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt citrom héjat. Ha a süteményünk teljesen kihűlt, akkor bevonjuk a mázzal, majd hűtőben pihentetjük, amíg meg nem szilárdul.

Fanni Fanni

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Sosem szerettem igazán a bolti lapból készült rétest. A húzott rétes pedig időigényesnek bizonyult. Mióta megismertem ezt a receptet, csak így készítem!

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .