Könnyen elkészíthető, laktató és nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 1 óraóra
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 6főre
Hozzávalók:
10 - 12 db palacsintához:
12ek.liszt
3dbnagyobb tojás
1csipetsó
4dltej
1dlszódavíz
50mlétolaj
A raguhoz:
1kgdarálthús
2csomagKNORR lasagne alap
3dl paradicsomlé
A rétegek közé és a tetejére
60dkg trappista sajt
20dkgcheddar sajt
Elkészítés:
A darálthúst egy nagyon pici zsiradékon megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, amennyiben puhára tud párolódni, főni. Idő közben hozzáöntünk 3 dl paradicsomlevet is. Amikor a hús kellően megpuhult hozzáadjuk a lasange alapot, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Közben a palacsinta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, és kisütjük őket. A sajtokat összekeverjük és vegyítjük.
Ha ezzel megvagyunk, akkor összeállíthatjuk az ételünket.
Az a legcélszerűbb, ha egy kör alakú jénaival, sütőformával dolgozunk. Tehát kezdésként a sütőformát kivajazzuk. Alulra 2 palacsintát helyezünk, erre jön rá annyi a raguból, amennyi épp kellőképpen segít ahhoz, hogy szaftos maradjon a két réteg között. Megszórjuk reszelt sajttal, majd erre jöhet 1 újabb palacsinta, ragu, sajt. Ezt addig folytatjuk, míg a ragu el nem fogy. A tetejét 2 db palacsintával zárjuk, és vastagon megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on addig sütjük, míg a rétegek közötti sajt meg nem olvad, a teteje meg nem pirul.
Szeletelés előtt egy picit várunk, hogy hűljön, így a sajt tökéletesen összefogja a rétegeket, és nem csúszik szét.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…