Instagram

Follow Me!

Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Hozzávalók:

A sonkához:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vékony szelet házi füstölt szalonna
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
A sütéshez:
  • alufólia
  • 1 dl víz
A kenéshez:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A csirkemellet előkészítjük, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megszabadítjuk az inaktól. Késes aprítóba tesszük.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát is.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.

Tipp: zöldségeket, esetleg sajtot is adhatunk hozzá, ízlés szerint.

Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük.

Egy alufóliára halmozzuk, majd hengert formálunk és jó szorosan feltekerjük.

A végeit becsavarjuk, majd a tepsibe helyezzük.

Öntünk alá 1 dl vizet. 180°-on, 60 alatt készre sütjük.

Ha megsült kicsavarjuk a fóliából, és megkenjük olajban elkevert őrölt pirospaprikával.

Otthon ízei Otthon ízei

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..