Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A sonkához:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vékony szelet házi füstölt szalonna
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt pirospaprika

A sütéshez:

  • alufólia
  • 1 dl víz

A kenéshez:

  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  • A csirkemellet előkészítjük, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megszabadítjuk az inaktól. Késes aprítóba tesszük.
  • Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát is.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  • Zöldségeket, esetleg sajtot is adhatunk hozzá, ízlés szerint.
  • Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük.
  • Egy alufóliára halmozzuk, majd hengert formálunk és jó szorosan feltekerjük.
  • A végeit becsavarjuk, majd a tepsibe helyezzük.
  • Öntünk alá 1 dl vizet. 180°-on, 60 perc alatt készre sütjük.
  • Ha megsült kicsavarjuk a fóliából, és megkenjük olajban elkevert őrölt pirospaprikával.

Fanni Fanni

A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .