Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A sonkához:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vékony szelet házi füstölt szalonna
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt pirospaprika

A sütéshez:

  • alufólia
  • 1 dl víz

A kenéshez:

  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  • A csirkemellet előkészítjük, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megszabadítjuk az inaktól. Késes aprítóba tesszük.
  • Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát is.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  • Zöldségeket, esetleg sajtot is adhatunk hozzá, ízlés szerint.
  • Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük.
  • Egy alufóliára halmozzuk, majd hengert formálunk és jó szorosan feltekerjük.
  • A végeit becsavarjuk, majd a tepsibe helyezzük.
  • Öntünk alá 1 dl vizet. 180°-on, 60 perc alatt készre sütjük.
  • Ha megsült kicsavarjuk a fóliából, és megkenjük olajban elkevert őrölt pirospaprikával.

Fanni Fanni
megosztás

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .