Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Adag: 10 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet cukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 tk. cukrozatlan kakaópor

A tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vajat olvasztva és a tojást. Összekeverjük, majd jól összedolgozzuk.
  • Közepesen lágy tésztát készítünk.
  • Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30 percig duplájára kelesztjük.
  • Pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül fél cm vastagságúra. Megkenjük az olvasztott vajjal, és vastagon megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.
  • Feltekerjük (igyekszünk minél szorosabban), majd körülbelül 2 cm széles szeletekre vágjuk.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Igény szerint formázzuk.
  • Újabb 30 percet pihentetjük.
  • A tetejét megkenjük a felvert tojással, és 180°-on, 15 perc alatt arany barnára sütjük.
  • Tálaláskor ízlés szerint meghinthetjük porcukorral.

Fanni Fanni

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .