Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Adag: 10 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet cukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 tk. cukrozatlan kakaópor

A tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vajat olvasztva és a tojást. Összekeverjük, majd jól összedolgozzuk.
  • Közepesen lágy tésztát készítünk.
  • Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30 percig duplájára kelesztjük.
  • Pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül fél cm vastagságúra. Megkenjük az olvasztott vajjal, és vastagon megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.
  • Feltekerjük (igyekszünk minél szorosabban), majd körülbelül 2 cm széles szeletekre vágjuk.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Igény szerint formázzuk.
  • Újabb 30 percet pihentetjük.
  • A tetejét megkenjük a felvert tojással, és 180°-on, 15 perc alatt arany barnára sütjük.
  • Tálaláskor ízlés szerint meghinthetjük porcukorral.

Fanni Fanni

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .