A kedvenc süteményeim egyike, amit mindig a nagynénim készít el nekem.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 1 adag (méret függő, kb 50 db.)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 db rumaroma
  • 2 dl tej

A színezéshez:

  • 2 dl málnaszörp
  • cukor

Elkészítés:

  • Egy keverőtálat előkészítünk, amiben a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a margarint tej segítségével összedolgozzunk.
  • A lisztet apránként, fokozatosan adagoljuk hozzá. Jól gyúrható tésztát készítünk.
  • A tésztából körülbelül dió nagyságú gombócokat formálunk és előmelegített sütőben, 170°-on, sütőpapírral bélelt tepsiben, világosra sütjük.
  • Sülés után a gombócok közepét egy kiskanál segítségével kivájjuk, félretesszük hűlni.  A kivájt belsőket hidegen a kezünk segítségével elmorzsoljuk.
  • A töltelék elkészítésénél a morzsához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, az olvasztott vajat, a rumaromát és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
  • A masszával megtöltjük a kivájt gombócokat és összeragasztjuk őket.
  • A színezéshez málnaszörpöt használunk hígítás nélkül, amibe belemártjuk a barack mindkét oldalát, majd kristálycukorba hempergetjük.

Fanni Fanni
megosztás

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .