Instagram

Follow Me!

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • 3 dkg margarin
  • 2 evőkanál pálinka
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rum/rumaroma
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk tejfölt, pálinkát, margarint, a sót, és a porcukorral, vaníliás cukorral kikevert tojásokat is.

Jól összegyúrjuk, és picit rugalmas tésztát kapunk. Ezt követően egy lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra, – amilyen vékonyra csak tudjuk – kinyújtjuk. Erre azért van szükség, mert így lesz jó ropogós.

Egy derelyemetsző segítségével ízlés szerinti téglalapokra vágjuk és ízlés szerint formálhatjuk a közepükbe ejtett vágással.

Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük és szalvétára tesszük.

Porcukorral meghintjük, lekvárral fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..