Instagram

Follow Me!

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 25 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 csapott teáskanál só
  • 1 csipet cukor
A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
A tetejére:
  • nagy szemű só
  • köménymag
  • 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk.Szükség szerint a vizet igény szerint pótolhatjuk. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, amit körülbelül 30 percig, meleg helyen, letakarva pihentetünk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tölteléknek szánt vajat megolvasztjuk, és egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát.

Pihenés után egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk és 10-12 db egyenlő szárú háromszögre osztjuk fel. A háromszögeket külön is megnyújtjuk egy picit.  A töltelékkel egyesével  megkenjük, és szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket felvert tojással kenjük meg és durva sóval, vagy pedig köménnyel megszórjuk. A tepsiben újból fél órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Klasszul ropognak benne a magvak, a répa pedig különleges, friss ízt ad az egésznek.

Aki ezt a kenyeret kipróbálja soha többet nem akar majd boltit enni. Kellően ropogós külső, lágy belső. Tökéletes.

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..