Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 csapot tk.
  • 1 csipet cukor

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • nagyszemű só
  • köménymag
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk.Szükség szerint a vizet igény szerint pótolhatjuk. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, amit körülbelül 30 percig, meleg helyen, letakarva pihentetünk.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A tölteléknek szánt vajat megolvasztjuk, és egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát
  • Pihenés után egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk és 10-12 db egyenlő szárú háromszögre osztjuk fel. A háromszögeket külön is megnyújtjuk egy picit.  A töltelékkel egyesével  megkenjük, és szorosan feltekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket felvert tojással kenjük meg és durva sóval, vagy pedig köménnyel megszórjuk. A tepsiben újból fél órát pihentetjük.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Gyors, mutatós vendégváró, ha hirtelen kell valamit készítened.

A törökök ezt a szezámmaggal megszórt kenyeret előszeretettel sütik ramadán idején. Kívül ropog, belül pedig hihetetlenül puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .