Instagram

Follow Me!

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 4-6 evőkanál porcukor
A töltelékhez:
  • cukrozott kakaópor
  • olvasztott vaj
A locsolgatáshoz:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe egy mélyedést készítünk beletesszük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a porcukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót is. Jól összegyúrjuk, és viszonylag lágy, nem túl kemény tésztát kapunk. Meleg helyen, letakarva, körülbelül 30-40 percig pihentetjük.

Pihentetés után egy lisztezett deszkára borítjuk, körülbelül 0,5-1 cm közöttire nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a kakaóporral. Feltekerjük mint a bejglit.

Egy tepsit kikenünk margarinnal. A csigákat körülbelül 1,5-2 cm vastagra vágjuk, a szélén maradó kis darabot a csiga alá tesszük (ezzel ügyelve arra, hogy a csigánk ne essen szét) és kicsit szétlapítjuk. Előmelegített sütőben 170°-on, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Amikor látjuk, hogy már majdnem kész, akkor forró, vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk, ezt követően még 5 percig sütjük. Ha megsült, akkor ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral a tetejét.

Otthon ízei Otthon ízei

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..