Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Előkészület: 30 perc
Pihentetés 40 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 12 csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 4 - 6 ek. porcukor

A töltelékhez:

  • cukrozatlan kakaópor
  • olvasztott vaj

A locsolgatáshoz:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe egy mélyedést készítünk beletesszük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a porcukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót is. Jól összegyúrjuk, és viszonylag lágy, nem túl kemény tésztát kapunk. Meleg helyen, letakarva, körülbelül 30-40 percig pihentetjük.
  • Pihentetés után egy lisztezett deszkára borítjuk, körülbelül 0,5-1 cm közöttire nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a kakaóporral. Feltekerjük mint a bejglit.
  • Egy tepsit kikenünk margarinnal. A csigákat körülbelül 1,5-2 cm vastagra vágjuk, a szélén maradó kis darabot a csiga alá tesszük (ezzel ügyelve arra, hogy a csigánk ne essen szét) és kicsit szétlapítjuk. Előmelegített sütőben 170°-on, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Amikor látjuk, hogy már majdnem kész, akkor forró, vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk, ezt követően még 5 percig sütjük. Ha megsült, akkor ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral a tetejét.

Fanni Fanni
megosztás

Tökéletes választás, ha egy gyors, finom és egyszerű desszertre vágyunk.

Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .