Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 1 hour
Összesen: 1 hour 20 minutes
Adag: 4 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 1 db bio/kezeletlen héjú citrom
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 pici
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • pici barnacukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és mindezt a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. Körülbelül egy 30×20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, az aljában eligazítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig elősütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet is. A citromot alaposan megmossuk, felaprítjuk, és a héjával együtt egy turmixba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat és a kukoricakeményítőt is. Majd az egészet alaposan összeturmixoljuk, és a korábban már elősütött tésztára önjük. Ezt követően a sütőbe visszatoljuk, és még további 30-40 percig sütjük. Amikor már látjuk, hogy elkezd pirulni a teteje, akkor vékonyan megszórjuk barnacukorral, majd pirosra sütjük.

Fanni Fanni

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..