Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 1 hour
Összesen: 1 hour 20 minutes
Adag: 4 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 1 db bio/kezeletlen héjú citrom
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 pici
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • pici barnacukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és mindezt a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. Körülbelül egy 30×20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, az aljában eligazítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig elősütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet is. A citromot alaposan megmossuk, felaprítjuk, és a héjával együtt egy turmixba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat és a kukoricakeményítőt is. Majd az egészet alaposan összeturmixoljuk, és a korábban már elősütött tésztára önjük. Ezt követően a sütőbe visszatoljuk, és még további 30-40 percig sütjük. Amikor már látjuk, hogy elkezd pirulni a teteje, akkor vékonyan megszórjuk barnacukorral, majd pirosra sütjük.

Fanni Fanni

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Ez a különleges sütemény kiváló lehet bármilyen alkalomra, legyen az akár egy szülinap, vagy kerti-parti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .