Varázscsoki- ehető játékra bukkantam Hortobágyi palacsinta Őszi gombakrémleves Bodzakrémleves epervelővel és habgaluskával Gyömbéres sütőtök krémleves Gombás, tejfölös ragu csirkemellből Bolognai spagetti Cukkini snack Almás- fahéjas csiga

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy csipet só
A krémhez:
  • 1 db bio/kezelten héjú citrom
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 pici só
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
  • pici barnacukor

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és mindezt a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. Körülbelül egy 30×20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, az aljában eligazítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a krémet is. A citromot alaposan megmossuk, felaprítjuk, és a héjával együtt egy turmixba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat és a kukoricakeményítőt is. Majd az egészet alaposan összeturmixoljuk, és a korábban már elősütött tésztára önjük. Ezt követően a sütőbe visszatoljuk, és még további 30-40 percig sütjük. Amikor már látjuk, hogy elkezd pirulni a teteje, akkor vékonyan megszórjuk barnacukorral, majd pirosra sütjük.

 

Otthon ízei Otthon ízei

A kedvenc indiai éttermemben kóstoltam először, és már akkor tudtam, hogy ezt itthon is el kell készítenem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..