Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 8

Eszközök:

  • Botmixer

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke/kacsa máj
  • 2 - 3 db közepes fej hagyma
  • 20 dkg bacon
  • 1 - 2 tk. mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • zsír (ha van lehetőség erre, akkor szárnyas zsír- csirke, kacsa...)

Elkészítés:

  • A hagymákat megpucoljuk, csíkokra vágjuk, 2-3 evőkanál zsírban üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg felvágott bacont. Körülbelül 5 percet sütjük együtt, amikor hozzákerül az előzőleg már megtisztított máj.
  • Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Amikor kellőképp megpuhult egy picit lesütjük. Megvárjuk, míg kihűl, ekkor egy botmixer segítségével pürésítjük.
  • Adunk hozzá ízlés szerinti mustárt, majoránnát és szükség esetén még pótoljuk a sót és a borsot is. Üvegekbe töltjük és a tetejét zsírral lezárjuk.
  • Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Hozzászólások
  • Én hájat szoktam venni, azt kiolvasztom, és abba teszem a hagymát, fokhagymát dinsztelni. A többi már megegyezik a leírtakkal. Az az optimális, ha kacsamájhoz kapok kacsamájat, csirkemájhoz pedig összegyűjtöm a csirkehájat, és a zsírosabb bőrőket, és tepertőstől turmixolom le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .