Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 8fő
Eszközök:
Botmixer
Hozzávalók:
50dkgcsirke/kacsa máj
2 - 3 dbközepes fej hagyma
20dkgbacon
1 - 2tk.mustár
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintmajoránna
zsír (ha van lehetőség erre, akkor szárnyas zsír- csirke, kacsa...)
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, csíkokra vágjuk, 2-3 evőkanál zsírban üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg felvágott bacont. Körülbelül 5 percet sütjük együtt, amikor hozzákerül az előzőleg már megtisztított máj.
Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Amikor kellőképp megpuhult egy picit lesütjük. Megvárjuk, míg kihűl, ekkor egy botmixer segítségével pürésítjük.
Adunk hozzá ízlés szerinti mustárt, majoránnát és szükség esetén még pótoljuk a sót és a borsot is. Üvegekbe töltjük és a tetejét zsírral lezárjuk.
Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…
Én hájat szoktam venni, azt kiolvasztom, és abba teszem a hagymát, fokhagymát dinsztelni. A többi már megegyezik a leírtakkal. Az az optimális, ha kacsamájhoz kapok kacsamájat, csirkemájhoz pedig összegyűjtöm a csirkehájat, és a zsírosabb bőrőket, és tepertőstől turmixolom le.
Én hájat szoktam venni, azt kiolvasztom, és abba teszem a hagymát, fokhagymát dinsztelni. A többi már megegyezik a leírtakkal. Az az optimális, ha kacsamájhoz kapok kacsamájat, csirkemájhoz pedig összegyűjtöm a csirkehájat, és a zsírosabb bőrőket, és tepertőstől turmixolom le.