Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 8

Eszközök:

  • Botmixer

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke/kacsa máj
  • 2 - 3 db közepes fej hagyma
  • 20 dkg bacon
  • 1 - 2 tk. mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • zsír (ha van lehetőség erre, akkor szárnyas zsír- csirke, kacsa...)

Elkészítés:

  • A hagymákat megpucoljuk, csíkokra vágjuk, 2-3 evőkanál zsírban üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg felvágott bacont. Körülbelül 5 percet sütjük együtt, amikor hozzákerül az előzőleg már megtisztított máj.
  • Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Amikor kellőképp megpuhult egy picit lesütjük. Megvárjuk, míg kihűl, ekkor egy botmixer segítségével pürésítjük.
  • Adunk hozzá ízlés szerinti mustárt, majoránnát és szükség esetén még pótoljuk a sót és a borsot is. Üvegekbe töltjük és a tetejét zsírral lezárjuk.
  • Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Fanni Fanni
megosztás

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

A megfuttatott hagyma érdekes ízvilágot ad neki.

Hozzászólások
  • Én hájat szoktam venni, azt kiolvasztom, és abba teszem a hagymát, fokhagymát dinsztelni. A többi már megegyezik a leírtakkal. Az az optimális, ha kacsamájhoz kapok kacsamájat, csirkemájhoz pedig összegyűjtöm a csirkehájat, és a zsírosabb bőrőket, és tepertőstől turmixolom le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .