Ha igazán különleges ízhatásra vágytok, és szeretitek a marhahúst, akkor mindenképp ki kell próbálnotok, ezt a szuper sörös marhasültet.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 3 óraóra
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 3 óraóra20 percperc
Adag: 2fő
Eszközök:
vákuumozó gép
szuvid rúd
Hozzávalók:
2szelet(ha van rá lehetőségetek, akkor angus) marhahús (kb. 20 dkg/szelet)
A szuvidáláshoz:
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintmustár
A sütéshez:
kb. 5dkgvaj
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintmustár
3gerezdfokhagyma
ízlés szerintszárított rozmaring
kb. 1,5 -2dlVaskakas Porter sör
A mártáshoz:
ami sütés után visszamaradt
2 tk.keményítő
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintsó
Elkészítés:
Szuvidálás:
A szuvidáláshoz a húsokat egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük. Őrölt fekete borssal megszórjuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy vákuumtasakba tesszük, és a vákuumozó gép segítségével vákuumozzuk.
Egy magasabb fazékba vizet engedünk, ahová a szuvidrudat behelyezzük, beletesszük az elkészített húsokat. A program, amit én használtam: 55°, 3 óra.
Miután elkészült a hűtőben pihentetjük egy éjszakán keresztül.
Sütés:
Egy serpenyőben vajat hevítünk, belekarikázzuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a rozmaringot és elkezdjük pirítani. A húst szükség esetén újból megkenjük mustárral, és megszórjuk őrölt fekete borssal.
Mikor egy picit illatot kezd árasztani a fokhagyma és a rozmaring a vajban, akkor belefektetjük a hússzeleteket, és oldalanként nagyjából 3-4 percig sütjük. A felső felét közben a fűszeres vajjal locsolgatjuk.
Az utolsó pillanatban hozzáöntjük a Vaskakas Porter sört, amiben további 1-2 percet rotyogtatjuk.
Ha elkészültünk a hússal akkor egy tányérra tesszük, egy picit pihentetjük, majd megsózzuk.
Mártás:
A visszamaradt vajas-sörös-fűszeres keveréket visszatesszük a tűzre, elkezdjük felmelegíteni. Apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadunk 2 teáskanál keményítőt. Ha szükséges, akkor sózzuk, borsozzuk.
Köretként petrezselymes burgonyát készítettem, találáskor pedig ebből a nagyon finom mártásból raktam a hússzeletekre, a tökéletes összhang érdekében.
A recept termékkel támogatott tartalom, reklámot tartalmaz.