Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra20 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
4dbegész csirkecomb
8dbcsirkemáj
2szálpóréhagyma
6 - 8gerezdfokhagym
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintételízesítő
ízlés szerintzúzott fokhagyma
olaj/vaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, megtisztítjuk, tehát előkészítjük a sütéshez.
Utána jöhet a fűszerezés. Sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg ízlés szerint fokhagymakrémmel, vagy zúzott fokhagymával fűszerezzük.
A póréhagymákat megtisztítjuk a külső héjától és hosszában felvágjuk.
A májat megmossuk, lecsepegtetjük és esetleg egy picit azt is befűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk.
A húsokat kivajazott/olajozott tepsibe helyezzük, ráhalmozzuk a póréhagymát, és a fokhagymagerezdeket. Öntünk rá egy kis vizet, majd alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 40 percig elősütjük.
Ha megpuhult leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a májat, és fólia nélkül sütjük tovább, amíg meg nem pirul.