Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 8 db csirkemáj
  • 2 szál póréhagyma
  • 6 - 8 gerezd fokhagym
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • olaj/vaj

Elkészítés:

  • A húst megmossuk, megtisztítjuk, tehát előkészítjük a sütéshez.
  • Utána jöhet  a fűszerezés. Sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg ízlés szerint fokhagymakrémmel, vagy zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  • A póréhagymákat megtisztítjuk a külső héjától és hosszában felvágjuk.
  • A májat megmossuk, lecsepegtetjük és esetleg egy picit azt is befűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk.
  • A húsokat kivajazott/olajozott tepsibe helyezzük, ráhalmozzuk a póréhagymát, és a fokhagymagerezdeket. Öntünk rá egy kis vizet, majd alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 40 percig elősütjük.
  • Ha megpuhult leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a májat, és fólia nélkül sütjük tovább, amíg meg nem pirul.
  • Mellé fokhagymás krumplipürét esetleg krémsajtos paprikát is készíthetünk.

Fanni Fanni

A reszelt, pirított tepertő nagyon jól harmonizál a káposzta kellemes savanyú ízével. Forró házi kenyérrel a legfinomabb.

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

A Kolbászáruháztól kapott grillmustár tette tökéletessé az idei első sütögetésünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .