A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 55 minutes
Összesen: 1 hour 25 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 15 db csirkeszárny
  • 15 dkg liszt (fél bögre)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fokhagyma só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint chilipor

A mázhoz:


Elkészítés:

  • A húsokat megtisztítjuk, és egy picit megsózzuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a borsot, a sót, a chiliport és a fokhagyma port is. Jól elkeverjük.
  • A húsokat ebben a lisztes egyvelegben megforgatjuk. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, és a húsokat ebbe fektetjük bele.
  • Előmelegített sütőben, alufólia alatt, 180°-on puhára sütjük őket körülbelül 40-50 perc alatt.  Egyszer meg kell őket fordítani, a fóliát pedig a sütés utolsó 1/3 részében nyugodtan vegyük le róla.
  • Amíg sülnek közben elkészítjük a mártást. Egy serpenyőbe tesszük a BBQ szószt, a chiliszószt, a mézet, a fokhagymát és a füstölt jalapeno-t is. Jól összemelegítjük, és a végén az 5 dkg vaj hozzáadásával lágyítjuk.
  • A megsült húsokat megforgatjuk a szószban, úgy hogy mindenhol jól befedje, majd visszahelyezzük őket a tepsibe, és további 5 percig sütjük.
  • A recept létrejöttéhez a chilis hozzávalókat biztosította :

Fanni Fanni

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..