A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 55 perc
Összesen: 1 óra 25 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 15 db csirkeszárny
  • 15 dkg liszt (fél bögre)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint fokhagyma só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint chilipor

A mázhoz:


Elkészítés:

  • A húsokat megtisztítjuk, és egy picit megsózzuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a borsot, a sót, a chiliport és a fokhagyma port is. Jól elkeverjük.
  • A húsokat ebben a lisztes egyvelegben megforgatjuk. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, és a húsokat ebbe fektetjük bele.
  • Előmelegített sütőben, alufólia alatt, 180°-on puhára sütjük őket körülbelül 40-50 perc alatt.  Egyszer meg kell őket fordítani, a fóliát pedig a sütés utolsó 1/3 részében nyugodtan vegyük le róla.
  • Amíg sülnek közben elkészítjük a mártást. Egy serpenyőbe tesszük a BBQ szószt, a chiliszószt, a mézet, a fokhagymát és a füstölt jalapeno-t is. Jól összemelegítjük, és a végén az 5 dkg vaj hozzáadásával lágyítjuk.
  • A megsült húsokat megforgatjuk a szószban, úgy hogy mindenhol jól befedje, majd visszahelyezzük őket a tepsibe, és további 5 percig sütjük.
  • A recept létrejöttéhez a chilis hozzávalókat biztosította :

Fanni Fanni

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .