A legfinomabb pizza tészta, amit valaha is készítettem.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Adag: 1 pizza

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • egy csipet
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet
  • 1 ek. olíva olaj
  • igény szerint víz

A kenéshez:

  • házi paradicsomszósz
  • pizzakrém
  • fokhagymás tejföl

A feltéthez:

  • kukorica
  • hagyma
  • kolbász
  • szalonna
  • sonka
  • gomba
  • sajt

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  • Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és igény szerinti alakot formálunk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.
  • Az elősütés után megkenjük pizza krémmel, fokhagymás tejföllel vagy házi paradicsom szósszal. Ízlés szerint rárakjuk a feltétet.
  • Nálam általában magyaros (tejfölös fokhagymás alap, szalonna, kolbász, hagyma, sajt); szalámis (paradicsomos alap, szalámi, kukorica, sajt) és sonkás- gombás- kukoricás (paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, sajt) pizza készül.
  • A feltét ráhelyezése után pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A szélét megtölthetjük sajttal, attól még különlegesen ízhatást érhetünk el.

Fanni Fanni
megosztás

Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .