Roppannak a magvak, pirult a grillsajt, puha a cukkini, ízletes a hagyma.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db Hajdu grillsajt
  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 2 db közepes fej lilahagyma
  • 1 marék hántolt, natúr napraforgó mag
  • ízlés szerint só (opcionális)
  • ízlés szerint őrölt fekete bors (opcionális)
  • 2 ek. olíva olaj

Elkészítés:

  • A cukkinit megmossuk és ízlés szerinti kockára vágjuk, így járunk el a hagymával is.
  • Hasonló méretűre felaprítjuk a grillsajtot.
  • Az olíva olajat egy wokban felhevítjük, hozzáadjuk a cukkinit, a hagymát, a sajtot és a napraforgómagot.
  • Jól összesütjük, amíg a sajtok meg nem pirulnak, illetve a cukkini meg nem puhul.
  • Igény szerint sóval, borssal ízesíthetjük, de akár el is hagyható.
  • Elsősorban köretként fogyasztjuk, de önálló ételként is megállja a helyét akár egy zöldsaláta mellett.

Fanni Fanni

Kedvenc zöldségeim egyike, mely rántva is kiváló.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .