Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 db nagyobb krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 ek. tejföl
  • 2 dl tej
  • 3 - 4 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A krumplikat megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk és feltesszük főni egy fazékban, annyi vízben, amennyi ellepi őket és puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.
  • Közben a fokhagymát megpucoljuk, és megfuttatjuk a 2 evőkanál olíva olajon.
  • Ha megfőtt leszűrjük és villával, vagy ha van, akkor krumpli törővel pépesre törjük.
  • Sóval és ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk a megpirított fokhagymát, a tejet, a 2 evőkanál tejfölt, a vajat és jól kikeverjük.

Fanni Fanni

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Tökéletes, könnyű étel egy meleg nyári estén, akár 2 pohár hideg bor társaságában.

A bacon egy roppanós kabátot ad a gombának, a sajt pedig krémessé, lággyá teszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .