Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 50 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
8dbnagyobb krumpli
4gerezdfokhagyma
2ek.olíva olaj
2ek.tejföl
2dltej
3 - 4dkgvaj
ízlés szerintsó
ízlés szerintételízesítő
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk és feltesszük főni egy fazékban, annyi vízben, amennyi ellepi őket és puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.
Közben a fokhagymát megpucoljuk, és megfuttatjuk a 2 evőkanál olíva olajon.
Ha megfőtt leszűrjük és villával, vagy ha van, akkor krumpli törővel pépesre törjük.
Sóval és ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk a megpirított fokhagymát, a tejet, a 2 evőkanál tejfölt, a vajat és jól kikeverjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…