Az egyik kedvenc paradicsomos ételünk.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • kb. 20 dkg rizs
  • 1 - 1,5 liter házi paradicsomlé
  • 2 db tojás
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma

Elkészítés:

  • A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával és köménnyel. Ízlés szerinti gombócokat formálunk.
  • A húsgombócokat paprikába is betölthetjük, attól még finomabb lesz az ételünk.
  • A lisztből és az olajból világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a paradicsomlevet. Miután felforrt belehelyezzük a gombócokat.
  • A paradicsomlevet vízzel egy kicsit hígítjuk. 1 egész fej megtisztított hagymát és fokhagymát dobunk a lébe, az íze miatt.
  • Sóval, cukorral, és ételízesítővel ízesítjük.
  • A gombócokat lassú tűzön puhára főzzük.

Fanni Fanni
megosztás

Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .