Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

 

Előkészület: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 10 - 12 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint görögsaláta fűszerkeverék/bazsalikom/oregánó
  • 1-2 ek. olíva olaj
  • 1-2 tk. ecet
  • 1-2 tk. cukor

Elkészítés:

  • A paradicsomot vékony karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk ,fűszerkeverékkel ízesítjük. Ekkor egy kis levet fog engedni, így könnyebb lesz vele dolgozni, jól el tudjuk majd keverni.
  • Hozzáadjuk az olíva olajat, az ecetet és a cukrot is. Alaposan, de óvatos mozdulatokkal átforgatjuk.
  • Végül a tetejét apróra vágott lilahagymával szórjuk meg. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Fanni Fanni

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .