Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

 

Előkészület: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 10 - 12 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint görögsaláta fűszerkeverék/bazsalikom/oregánó
  • 1-2 ek. olíva olaj
  • 1-2 tk. ecet
  • 1-2 tk. cukor

Elkészítés:

  • A paradicsomot vékony karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk ,fűszerkeverékkel ízesítjük. Ekkor egy kis levet fog engedni, így könnyebb lesz vele dolgozni, jól el tudjuk majd keverni.
  • Hozzáadjuk az olíva olajat, az ecetet és a cukrot is. Alaposan, de óvatos mozdulatokkal átforgatjuk.
  • Végül a tetejét apróra vágott lilahagymával szórjuk meg. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Fanni Fanni

Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .